Objectiu: Rendiment

El principal benefici pel qual s'ha difós el Pilates és el manteniment saludable, però aquests exercicis es poden usar de cara a millorar el rendiment esportiu, recuperació, rehabilitació de lesions, entre uns altres.

El Pilates és un complement perfecte per a qualsevol esport, a causa de la importància que té la respiració en els seus exercicis, amb la qual cosa augmentarà el consum d'oxigen i es millorarà la resistència, contribuint a una millora de la condició física general. El Pilates farà que:

  • Augmenti la condició física dels esportistes.
  • Tinguin un desenvolupament muscular adequat.
  • Millorin la capaçitat de recuperació post-esforç.
  • Reducció del risc de lesions.
  • Incrementi la capacitat aeròbica.
  • Puguin concentrar-se millor.

Des del punt de vista de la condició física, té l'avantatge que treballarà al mateix temps exercicis de força muscular i flexibilitat, podent adaptar-los per millorar la nostra resistència, segons la intensitat de l'exercici o el nombre de repeticions, aconseguint treballar la flexibilitat i la mobilitat articular.

El Pilates és un complement únic per al desenvolupament muscular equilibrat, i en els esports que tenen aquestes característiques estarà molt aconsellat, (tennis, golf, piragüisme…) on prevalen uns músculs i uns altres es poden deixar de costat.

La recuperació és un altre factor important que hem de tenir en compte en els nostres esportistes, sobretot en etapes competitives. El Pilates és un exercici aeròbic de baixa intensitat que s'oposa a la gravetat, i relaxa la tensió de les articulacions, la qual cosa farà que ens recuperem abans per que es millorarà la circulació sanguínia, netejant totes les deixalles que el nostre organisme ha generat amb la competició.

El Pilates és un mitjà d'entrenament indicat per a la recuperació de lesions, i pot presumir d'aconseguir una millor posada a punt pels moviments que realitzem en aquesta activitat, millorant la nostra circulació sanguínia.

Els exercicis de Pilates han de ser realitzats amb molt control i una gran concentració. Això, farà que millori la nostra consciència corporal, reflectint-se en un millor rendiment esportiu, això es dóna ja que en ser capaços de localitzar els músculs que activem mes fàcilment. Aquesta consciència farà que notis com l'eficàcia del nostre cos augmenta en realitzar qualsevol activitat.

Una respiració adequada és vital per als exercicis de Pilates, ja que un major control de la respiració i dels patrons respiratoris correctes segons el nostre esport podrà fer que millorem el nostre rendiment i disminuïm de la fatiga durant l'esforç.

"El desenvolupament de la musculatura profunda ajuda naturalment al desenvolupament dels músculs més grans de la mateixa manera que els petits maons construeixen grans edificis."
Joseph H. Pilates.